Om man helsteker kyckling och fyller den medörter & vitlök så får man saftigt kött och smakrik sky. Häll på lite vatten och ös kycklingenmed skyn några gånger
Skär kycklingen i kuber. Skölj och skiva purjolöken och låt fräsa med. Servera med en sallad. 600 g kycklingfilé. 4 dl crème fraiche franska örter. 600 g kycklingfilé
Börja med att steka kycklingen i smör och krydda dem med oregano, svartpeppar och lite chliflakes. Jag hade tinat upp kycklingfiléer utan någon direkt plan och när det var dags för middag googlade jag lite recept utan framgång
Gnid in kycklingenmed örtsalt och de örter som är kvar. Så gjorde jag en helt enkel grillad kyckling som serverades med färsk potatis och gräddsås med messmör i
Skär kyckling i tunna små skivor. Krydda med chilipeppar och tillsätt sesamfrön efter smak. Färska grönsaker av valfritt slag – morötter/lök/broccoli/blomkål/paprika etc
Dela kycklingfiléernalängsmed så det blir två filéer av varje filé och skär dom sedan i strimlor. När kycklingen är klar tillsätter du Milda vitlök & örter, grädden och soja
Helstekt kycklingmedfärskaörter och vitlök. Skyn är ljuvlig tack vare smöret, örterna och vitlöken. Börja med att hälla skyn som bildats av kycklingen av en kastrull
Tillsätt kycklingen i stekpannan med en lagerblad och stek tills kycklingen är genomstekt. Skala och finhacka lök och vitlök, stek i en stekpanna tillsammans med smör eller olja i ett par minuter
Fördela de färskaörterna i mindre kvistar och placera ut dem runt, under och i kycklingen. Klappa in ganska rikligt med salt och peppar på kycklingens skinn
Strö gärna även mer färskaörter innan servering. Inlägget Kycklingmedörter och citron – perfekt att ha klart inför veckan dök först upp på Ät bra, må bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.