OBS! Alla ingredienser måste vara rumstempererade!
1
ägg
1/2 msk
dijonsenap
160 g
rapsolja
2 msk
sesamolja
1 msk
tamarisoja
1/2 msk
äppelcidervinäger
1-2
chilifrukter (ta bort skaft och eventuellt kärnhuset, skär i mindre bitar)
1 "lillfinger"
färsk ingefära (skala och skiva rakt över fibrerna, så den inte blir trådig)
1
vitlöksklyfta (skalad)
Beskrivning
Häll alla ingredienser i en glasburk med lock. Använd stavmixer (med kniv) från botten och mixa uppåt. Majonnäsen tjocknar snabbt. Fortsätt mixa tills alla ingredienser är finfördelade.
Chilimajonnäs 2 dl majonnäs 1-2 msk srirachasås. Sätt ugnen på 200 grader. Dela sötpotatisen i mindre bitar (tvätta ordentligt så kan du behålla skalet på), blanda med 3 msk rapsolja, spiskummin och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.