700 g fläskfilé smör, att steka i neutral olja, att steka i salt peppar. Rotfrukter600 g potatis 2 morötter (stora) 1 rödlök (stor) 2 palsternackor (stora) 3 msk neutral olja 5 klyfta vitlök salt peppar
Så gjorde jag med den här högreven som jag serverade med ett smör blandat med honung, mynta och vitlök, tillsammans med ett mos på vita bönormed citron blev det en riktig höjdare
När jag väl hade tempehen kunde jag inte komma på vad jag skulle göra med den, men efter lite letande hittade jag ett recept på bollar medsvartabönoroch tempeh som jag tyckte lät goda, och det var dem
Smaka av och krydda extra om du vill ha starkare. Servera gärna råris och en sallad till. 2 förp krossade tomater1 gul lök1 röd paprika1 gul paprika250g grovt rivna morötter2-3 vitlöksklyftor1 msk paprikapulver1 tsk spiskumin1 tsk torkad koriander2 krm chilipulver1 tsk honung1 tsk salt2 krm svartpeppar240g svartabönor (på burk eller hemkokta)rapsoljaFinhacka lök och paprikaRiv morötterna grovtVärm olja i grytan och fräs lök, paprika och morötter pressa i vitlök. tillsätt allt utom bönornaoch låt koka i 10 min. Skölj bönorna om de kommer från en burk eller ta fram hemkokta höll i grytan och små koka i ca 5 min
salt och peppar. Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. salt och peppar. 1 burk/kartong (380 g) svartabönor, sköljda. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop 10 minuter, smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.