Häll Milda flytande margarin i en stekpanna (och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget). Lägg i löken när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst.
Fräs löken och tillsätt därefter paprikan och stek dem i ca: 2-3 min.
Tillsätt vitlöken och ingefäran och stek ytterligare i 2-3 min.
Tillsätt räkorna och stek dem tillsammans med grönsakerna under omrörning, de skall få en lätt rosa färg.
Smaka av med tomatpuré och tabazco.
Tillsätt koriandern och häll över räkorna och pressa ned citronsaften. Låt koka ihop under omrörning tills räkorna är helt tillagade och såsen har tjocknat något.
Sist rör du ner de skalade räkorna. Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Jag väljer att återblogga detta otroligt enkla och goda recept på räkor i grym marinad. Jo, jag hade nämligen dessa räkor i marinad som en av rätterna på min födelsedagsbuffé, en månad senare, och de blev minst sagt uppskattade
Här i Singapore är de inte lika salta räkorna, eller rättare sagt inte alls salta så jag rekommenderar att salta lite i oljan om du inte köper räkorna på IKEA här i Singapore
Skala räkorna. Lägg de mjukfrästa grönsakerna på en tallrik och toppa med räkorna. Vänd ner räkorna i blandningen och låt skålen stå ca 2 timmar i kylen. 1 kg färska eller tinade räkor
Tina räkorna. Lägg i räkorna, väl avtorkade. skalade stora räkor eller havskräftstjärtar. Fräs löken i smör tillsammans med paprikatärningarna och champinjonerna ett par minuter
Faktum är att det var första gången lagade dessa räkor sedan jag skapade receptet. Räkorna går givetvis lika bra att ta helt utan bröd, eller att blanda till exempel blanda med väl sköljda glasnudlar till en enkel sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.