En mycket god sill som min bror gjorde till midsommar. 200 g inläggningsklar sill 10 cm gurka 0,5 kruka dill 1 bananschallottenlök 1 lime, skalet och saften 1 grön chili 1 - 2 - 3 Lag. 1 del ättika 2 delar socker 3 delar vatten Skär sillfiléerna i önskad. 1 lime. 1 grön chili
Den här goda sillinläggningen kommer jag definitivt att göra igen, både till jul och midsommar. Det är alltid en del pysslande inför jul och det tycker jag är riktigt mysigt
Ingredienser Sill med ingefära ochchili 4 st inläggssillfiléer 5 st salladslökar 1 st shalottenlök 1 liten bit färsk ingefära 1 st mediumstark eller het chili lag 1
Detta är en sill med smaker som vi tycker passar extra bra vid denna tiden på året, perfekt till både påskhelgen och midsommarhelgen tack vare de friska smakerna från syrligt äpple och syrlig lime
Dessto mer grönsaker du tar, dessto mindre kommer limenochchilin att smaka, men fyller du en tallrik med grönsaker och rotselleri så kommer styrkan att hamna någonstans på medium/stark på hetskalan
Inläggningen har friska smaker av apelsin, rosmarin ochchili. Därför tycker jag det passar superbra att presentera en god sillinläggning som passar lika bra till midsommar, jul och påsk som på knäckemackan när bara är sugen på några bitar sill
Varva sillbitarna i en burk eller kruka med purjolök, lime, svartpepparkorn, nejlikor och lagerblad. Tvätta limen noga och dela den i två halvor eller fyra klyftor
Låt matjessillen rinna av och skär den sedan i bitar på snedden och blanda med vitlök, majonnäs, gräddfil, persilja, rödlök samt skal och saft från limefrukten
Rör ihop crème fraiche, majonnäs, wasabipasta, limeskaloch -saft, koriander. Vänd ner sillbitar, avokado i små bitar, ärtorna och smaka av med salt och
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.