Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravade lax klar. Riv skalet av limen på rivjärn och finhacka chilin, (ta inte med kärnorna)
Vispa ihop crème fraiche med sweet chili och Knorr sweet chili-pulver, salta lite och smaka av. Lägg på laxfiléernaoch krydda med citronpeppar och salt
600 g laxfilé utan skinn, i 4 bitar. 0,5 röd chili (beroende på tycke och smak). Rostade solrosfrön1 dl solrosfrön 1 msk neutral olja 0,5 röd chili (beroende på tycke och smak) 1 tsk salt
Servera laxenmed potatis och parmesanflarn och rödlöksmarmelad. Man vill ju ha dem varma och frasiga, de svalnar och mjuknar nämligen rätt fort om de ska vänta på laxen
Härliga fina lördag, det blev en rätt lång promenad i kylan, först var det ganska kallt men sen fick jag upp värmen och knata på ett tag till, -17 grader hade vi idag men det var riktigt skönt ändå. Den 19 januari är det idag och det är min fina mormors födelsedag, hon skulle ha fyllt hela 95 år idag, saknar dig så
Servera med kallrökt lax, citron, tomat och ruccola. Koka potatisen och låt den svalna. Slå dressingen över potatisen och rör om mycket försiktigt så potatisen inte trasas sönder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.