Chili con carne – recept på varm och lättlagad mat
Absolutman
Absolutman
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 30 minuter varav 20 min arbetsinsats och resten väntan
  • 6-10 kr per portion beroende på inköpspris
  • Vita bönor (två burkar; det går att använda torkade vita bönor, men inte i detta recept, då blir processen en annan)
  • Krossade tomater (en burk)
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Basilika
  • 2 a. Stek fläskfärsen i den heta grytan, allt jämt under full värme.
  • 2 b. Skär löken. Jag brukar dela den, lägga den med platta sidan ned och sedan skära den rakt över och slutligen i ett rutmönster (se bild).
  • 5 a. Skala och riv morötterna.
  • 5 b. Tillsätt morötterna och rör om.
  • 6 a. Stek ca fem min så även lök och morötter tydligt ändrar färg.
  • 6 b. Skär tomaterna i tärningar.
  • 7 a. Tillsätt tomaterna.
  • 7 b. Tillsätt en burk krossade tomater, rör om, se till att det fortsätter puttra,
  • 7 c. Tillsätt till sätt en burk vita bönor, rör om, se till att det fortsätter puttra
  • 7 d. Tillsätt den andra burken vita bönor.
  • 7 e. Krydda med basilika, rikligt. Rör om
  • 7 f. Smaka av och tillsätt ev mer krydda.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.