Chili con carne – recept av Tommy Myllymäki
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 12 gula lökar
  • 11 röd paprika
  • 14 vitlöksklyftor
  • 11 röd chili
  • 12 tsk rökt paprika
  • 11 tsk spiskummin
  • 11 tsk koriander malen
  • 11 apelsin saft och skal av
  • 11 ,5 msk honung
  • 12 dl kalvfond
  • 1400 g krossade tomater
  • 11 burk kokta små vita bönor
  • 1 ljust bröd
  • 1 gräddfil eller matlagningsyoghurtSå här gör du 35 minuter Börja med hacka gul och vitlök, hacka sedan chilin fint. Behåll kärnorna om Ni vill ha mer hetta. Strimla paprikan på längden och börja steka alltsammans i en gryta. Tillsätt köttfärsen och stek den på hög värme. När köttfärsen börjar få färg, gå i med kryddorna och fortsätt steka. Rör om hela tiden så inget bränns. Slå på tomaterna, låt det koka upp och slå på kalvfonden. Medan det kokar, riv ner apelsinskalet i grytan och tillsätt saften från apelsinen samt honungen. Smaka av med salt och peppar. När det kokat i några minuter och koncentrerats, skölj bönorna i vatten och tillsätt till grytan. Låt bönorna koka med i ca 5 minuter och avsluta med att toppa med hackad koriander. Servera med ljust bröd och gräddfil eller matlagningsyoghurt. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 24

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.