Tillsätt bönorna på slutet så de blir varma. 1 kg högrev. 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak). 1 kg högrev. 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak)
Häll över bönorna och smaksätt med chili, riven vitlök,ev. Skär högreven i grova bitar, 2x2 cm. 800 g högrev. 400 g tomat, krossad på burk (1 burk). 1-2 msk chili, röd finhackad (ta den mindre mängden om du inte vill ha soppan så stark). 400 g bönor, vita stora på burk (1 burk)
Jag vet att jag har delat ett chilirecept förut och här har jag egentligen bara bytt ut köttfärs mot högrev, men jag fick frågan om jag kunde lägga upp receptet så vi kör
Chiliconcarne är en sådan rätt som skänker värme och glädje i mage och mun. Lägg i chili, chiliflagor, paprika, spiskummin och låt kryddorna öppnas upp av hettan en liten stund
Det är ju supergott dock så kanske blir lite ”gasig” av bönorna, det är sånt man får ta helt enkelt och igår när vi gjorde pizza så fanns det rester kvar av chiliconcarnen så vi hade den på pizzan tillsammans med rödlök, färska små tomater och strimlad skinka sen toppade vi med jalapeno, oregano
Chiliconcarne är något av en svensk klassiker vid det här laget. Den svenska varianten på köttfärs kanske inte har så mycket med den rätt som serveras i latinamerika där den oftast bygger på grytkött som får koka sönder och bilda chilin
Som ni vet så jobbar jag heltid som lärare, driver den här bloggen och har familj och hus, så då har jag inte alltid så mycket tid att lägga på matlagning
Ner med paprikapulver, salt, svartpeppar, soja och valfri mängd av röd chili. 1-2 st färsk röd chili. 2 burkar cocktail tomater på 400g. 1-2 st färsk röd chili. 2 burkar cocktail tomater på 400g
Chiliconcarne satt finemang efter all julmat. I med hackad lök, tomatpuré, hackad tomat, riven vitlök, buljongtärning, chilipulver, paprikapulver, spiskummin, pizzakrydda och vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.