chilipulveroch/eller paprikapulver. Vinterdagar och ledighet. Chiliconcarnemed öländska bönor. Långkokt chiliconcarne där det enda svåra är att komma ihåg att lägga bönorna i blöt på morgonen
Igår svirade jag ihop en supergod chiliconcarne som hela familjen tyckte om. Skala och skiva den gula löken, hacka chilifrukten, skär bort stammen på broccolin och skär restande broccoli i mindre buketter, skala och slanta moroten
Ner med paprikapulver, salt, svartpeppar, soja och valfri mängd av röd chili. Bryn färsen med smör i en gryta tills den fått fin färg, blanda ner löken och låt det steka tillsammans med färsen en stund
Han föredrar att äta sin chili endast mednachochipsoch det passar verkligen ihop. Det är lite sting i denna och tänk på att smakerna kommer fram mera dagen efter, så vill du ha den lite mildare minska på sambal oelek och börja med hälften av det receptet säger eller uteslut den helt
Slå över vitabönorochmajs rörom. Krydda med salt pappar ochchilin. Fräs paprika som är strimlad, löken som är grovhackad och vitlöken som är pressad tills det är lite blankt
Skär paprikan i bitar, dela och hacka chilifrukterna. 12 chilifrukter, en röd och en grön. 11 burk vita bönor i tomatsås. 12 dl turkisk yoghurt, 10 procentSkala och hacka lök och vitlök. 1Bryn lök och vitlök och lägg i grytan. 1Tillsätt paprika, chili, salt, peppar, paprikapulver, vatten, tomatpuré och soja. 1Tillsätt bönornaoch låt koka i ytterligare 5 minuter. 1Strö över lite koriander eller persilja, och servera gärna med tortillachips och en klick turkisk yoghurt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.