400 g
nötkött som färs eller i mört grytkött (kan även kokas några timmar med ex. grytbitar av högrev)
3 msk
olivolja
2 paprikor,
röd och gul
3 klyftor
vitlök
1 tsk
chilipulver och/eller färsk hackad chili som en halv habanero eller en spansk röd peppar
1 tsk
paprikapulver
1 krm
svartpeppar
1 tsk
salt
2 tsk
kinesisk soja
2 msk
mjöl
2 burkar
skalade hela tomater (eller krossade eller passerade)
2 burkar
vita bönor i tomatsås eller 5 dl kokta bönor + en extra burk krossad tomat eller okokta bönor (låt koka mjuka med grytkött under hela koktiden)
Chiliconcarne satt finemang efter all julmat. I med hackad lök, tomatpuré, hackad tomat, riven vitlök, buljongtärning, chilipulver, paprikapulver, spiskummin, pizzakrydda och vatten
Chiliconcarne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
Skär paprikan i bitar, dela och hacka chilifrukterna. 12 chilifrukter, en röd och en grön. 1Tillsätt paprika, chili, salt, peppar, paprikapulver, vatten, tomatpuré och soja
2 burkar krossade tomater (chili). 3 chilifrukter. 3 chilifrukter. ÄLSKAR min nya crock pot multicooker, att kunna göra ALLT direkt i grytan är så himla smidigt
Häll i tomatpuré, chilipulver och vatten, låt det småputtra i några minuter. "Findela" baconet och knaperstek det i en stekgryta - ta upp och låt rinna av på ett hushållspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.