1 Tillbehör0,5
gurka 2 morötter 1 ask körsbärstomaterSätt ugnen på 200 grader. Koka basmatiris enligt instruktion på förpackningen. Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg i den ena. I den andra blandas ströbröd, sesamfrön, (alt. 1,75 dl enbart ströbröd eller enbart sesamfrö) salt och malen vitpeppar. Häll rapsolja i en långpanna eller rymlig ugnsform. Skär varje kycklinginnerfilé i två jämnstora delar. Doppa kycklingbitarna i uppvispat ägg, vänd dem i sesamfrö/ströbrödsblandningen och lägg i ugnsformen. Tillaga i mitten av ugnen cirka 12-13 minuter. Ta gärna ut dem efter halva tiden och vänd bitarna med en kökspincett eller stekspade. Gör currysåsen under tiden. Häll rapsolja i en kastrull, tillsätt curry och låt det fräsa hastigt. Strö över vetemjöl och rör ihop. Häll ner mjölk och vispa tills det är en jämn, klumpfri sås. Smula ner kycklingbuljong (alt. hönsbuljong) och låt tjockna något. Tillsätt kokosmjölk och koka ihop någon minut Skär gurka och morötter i stavar. Lägg upp i en skål tillsammans med körsbärstomater, några hela och några skurna i halvor och servera till.
4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
Vintern är ju här i många olika skepnader med blåst, regn, några ynka minusgrader, glashala vägar o däremellan skiner solen och det droppar från stuprören… Södra Sverige ja… Ge mig en riktig vinter istället
Detta är en snabblagad Tikka Masala gryta med kyckling, röd paprika och cashewnötter. Servera gärna grytan till basmatiris, naanbröd och eventuellt raita
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.