Jag lagade den i slow cookern, Crock Pot men den går självklart att göra i vanlig gryta på spisen. Servera den som den är med ett gott bröd och kanske en sallad eller om du vill ha det mer matigt med ris eller potatis
4 4 port ris 1 morot 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 2 lagerblad 1 dl vitt matlagningsvin 1 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1 gul paprika 1 röd paprika 1 msk olja 1/2 tsk paprikapulver 65 g bladspenat Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken. Kupongen är laddad Minutfilé 10. - Rabatt Kronfågel Ca 600 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Imat 2. - Rabatt Oatly 250 ml Mer info Ladda kupong
Denna rätt är även mycket snabb och lättlagat så det är ett extra plus. Om du inte vill ha färdiggrillad kyckling så går det bra att byta ut den mot kycklingfilé
Jag hittade recepet på matplatsen, men jag har gjort vissa ändringar. Häll oljan i en kastrull/gryta och häll i alla torra kryddor och låt dem fräsa en stund
Värm upp vegetabilisk olja i en panna på medehög värme, lägg i koriander, svartpeppar, gurkmeja och garam masala och stek i en minut eller tills det börjar dofta
Chicken à la King. I dag bjuder Najni på en klassiker från det amerikanska köket. In him blazed the fire of genius which, at the white heat of inspiration, drove him one day, in the old Bellevue, in Philadelphia, to combine bits of chicken, mushrooms, truffles, red and green peppers and cream in that delight-some mixture which ever after has been known as ”Chicken a la King
Klassisk Kycklinggryta. Jag lagade den ofta på lunchrestauranger i mitt tidigare arbetsliv. Grytan görs ofta på kokt eller grillad kyckling, men idag blir det med ugnsstekta kycklinglår istället
Min dotter tycker det är himla gott med chicken nuggets. Skär kycklingen i lagom bitar. Doppa dom först i uppvispat ägg och sedan i en blandning av mandelmjöl, riven parmesanost, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.