Kanske blir en semla eller två när jag kommer hem istället. Alla semlor är förstås glutenfria men bakade med olika sorters mjöl och sötning, så du kan lätt hitta en variant som passar just dig
I en chia-semla är bullen utbytt mot en nyttig chiapudding smaksatt med kardemumma. I botten lägger man en raw mandelmassa, toppar medchiapudding och avslutar med krämig cashewgrädde
Häll grädden över chiapuddingen och avsluta med lite kanel och kardemumma. På morgonen mixar du bananen med kokosgrädde, tillsätter lite vatten till en bra konsistens och smaksätter med kardemumma
Voilà. Bakade (Glutenfri) tårta med tydlig inspiration av semla på den stora Karl-dagen. Jag använde Leila Lindholms Klassisk Tårtbotten men gjorde den glutenfri, dvs med mandelmjöl och psylliumhusk istället för vetemjöl
Till frukost imorse åt jag en underbar chiapuddingmedchoklad. Jag kan aldrig få för mycket choklad och jag älskar chiapudding, så jag tänkte att varför inte kombinera detta
Lever med min sambo "J" i mitt gamla barndomshem "laritstorp" som vi kallar det. livsglitter för mig är allt det fina med livet, inredning, vardagslyx, blommor, men även drömmar, kreativt skapande & familjeliv
Hemligheten visade sig dock vara kakao och banan och med den här chiapuddingen är det som att äta chokladpudding till frukost men med massor av nyttigheter istället
Med några få steg kan du göra en smarrig chiapuddig till din frukost eller mellanmål. Ibland kan något så enkelt som en chiapudding göra en på gott humör
Vispa samman äggulorna med lite mjölk och penslabullarna försiktigt medblandningen. Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och lägg i en bunke eller assistent
Varva chocklad- och hallonpudding i glas, toppa med frukt eller finhackad choklad. Blanda kakao, 2 dl mjölk, 3,5 msk chiafrön och 1 tsk honung/vaniljsocker, blanda väl och ställ åt sidan. I en separat skål, mosar du hallonen med en gaffel och blanda sedan med 1 tsk vaniljsocker, 2 dl mjölk, 3 msk chiafrön till färska hallon eller 4 msk till frysta. Ställ skålarna i kylen några timmar, helst över natten för bäst konsistens på puddingen, ca 8 timmar
Bullarna hade jag i frysen sen tidigare bakning. Ätes med fördel med varm mjölk. Bullar. (Denna mängd mandelmassa räcker till ca hälften av semmelbullarna)
De smakar inte så mycket och passar därför bra att blandamed det mesta. Att Chiafrön är nyttiga har ni säkert hört talas om men på vilket sätt egentligen
Tillsätt ev mer mjöl, det ska inte riktigt släpa i kanten, känn heller med fingret att den har en härlig, smörig känsla och ingen deg stannar på ditt finger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.