Kanske är det för att det är mjukt och saftigt med en krispig yta. ATT TOPPA MED. Det här är ett av dom mest bakade bröden av er läsare – lingon – och zucchinibröd
Använd konserveringsmedel om du vill, jag brukar inte göra det till äppelmos för det går åt i en hiskelig fart här hemma och de gånger jag kokar mycket brukar jag frysa in
Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver
Det snurrar en del grötrecept på lchf/paleo-bloggar nu och det vi har fastnat för är en gluten- och laktosfri kokosgröt med kanel som mättar hela förmiddagen
Krydda fisken med (salt och) peppar. Men jag hittade det jag hoppats på och lite till. Vispa ihop grädden med timjan, fond samt lingonsylt och slå det runt om laxen
Chiapudding med banan och cacao nibs, 1 stor portion 4 msk chiafrön 2 dl mjölk (t ex cashew- eller mandel-), mer om du vill ha till servering också ½ tsk vaniljpulver ev 1 tsk agave (behövs knappt om bananen är mogen) 1 banan, skivad cacao nibs till dekoration Rör samman alla ingredienser [
Filip fick lite äppelmosmed vispgrädde när jag kokade, alltså typ det godaste som finns. Nu vet jag att många kommer till bloggen från olika sidor på nätet, så för att ni ska få det lite enklare har jag kopierat in äppelsafts-momentet här med, så slipper ni klicka er fram och tillbaka
Jag älskar chiagrötmed smak av saffran ochmed mjuka bitar av fikon och har redan lagt upp en variant av det här receptet med hallon, men jag tyckte att det var värt att tipsa igen, denna gången utan topping
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.