Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned det i smeten växelvis med mjölken. Sikta över florsocker, garnera med plommonskivor och servera desserten
En len kräm med smak av blåbär och lime som serveras med krispiga kaksmulor och fräscha bär. Fördela krämen i fina glas och dekorera med valfri topping
Blanda yoghurt med nystött kardemumma. Toppa med kardemummayoghurt och smulade bondkakor. Skär rullarna i 1/2 cm tjocka skivor, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter
En helt sockerfri sådan, bara sötad med honung och smaksatt med vanilj. Vaniljprickig plommonkompott. För visst är det väl lite synd att man nästan alltid “förstör” frukten och dess naturliga smak med en massa socker
Så det blev en riktigt höstig och enkel desert – Plommonkompottmed vaniljglass. Plommonkompotten gjorde jag genom att kärna ur plommon, låta de småkoka i en kastrull i ca 10 minuer
Lägg ihop kladdkakorna på varandra med lemon curd, färskostkräm och persikor som mellanlager. Stryk upp (täck) tårtan med resterande kräm och ställ chokladpinnar runt om
Servera med Vispad grädde smaksatt med äkta Vaniljpulver och Plommonkompott. Det blir ofta en kopp varm choklad på kvällen, med kardemumma och vispad grädde
Den här söta desserten avrundas fint med den syrliga kardemummayoghurten. ) Därför är den somriga plommonkompotten mitt bidrag till Månadens Sötsak - bakutmaning hos bloggen Söta Saker
Sen ägnade vi två dagar åt att göra massor med olika mousser och sen färdigställa moussetårtorna. browniebotten och mazarinbotten) och specialfyllningar som till exempel flamberade bananer, karamelliserad ananas, plommonkompott och svartvinvärsgelé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.