Värm halva burken med kolasås och vispa sen ihop med den varma grädden. Toppa med popcorn och ringla över resten av den karamelliserade mjölken innan servering
Älskar cheesecake så denna glass är verkligen en av mina favoriter och med lite bitar av brownie och härlig hallonrippel så blir det helt enkelt tokgott
Snoppa jordgubbarna, lägg dem i en mixer tillsammans med citronsaft och ingefära, mixa. Häll vatten och socker i en kastrull, koka upp och koka ca 10 minuter på låg värme
Ett underbart tillbehör i efterrättsväg är jordgubbssås. 250g frysta (eller färska jordgubbar2 dl vatten1 dl sockerLägg alla ingredienser i en bunke och mixa det slät med stavmixern eller i en blender
Det är nu dags att damma av min gamla kära glassmaskin igen som har stopp undanstoppad i skåpet en längre tid nu,kan tänka mig att han saknat mig, det gick ju varm ett tag, har precis köpt en ny glassbok med massa goda glassrecept som jag tänkte testa
Lägg gelantinet i en bunke med kallt vatten. Jordgubbssås. Eftersom det blir skummigt när man kör med mixer, så kan du ta såsen från värmen och röra i den en stund så försvinner skummet
Fyll på medjordgubbssås. Sommardesserter kan det gott vara säsong för året runt, för även när det inte är sommar är det hälsosamt att påminna sig med de intryck man har att ta till
Täck med rikligt med vatten. Häll upp jordgubbssåsen på ris à la maltan. Skölj av noggrant i ett durkslag/trådsil med ljummet vatten så det rödaktiga blötläggningsvattnet försvinner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.