Använd 3 olika skålar. Vispa äggvitorna hårt i den första. Vispa socker, vaniljsocker, äggulor och färskost i den andra och vispa till sist grädden i den tredje. Bryt sedan digestivekexen i bitar. Vänd därefter ihop innehållet i samtliga skålar med en ballongvisp och avsluta med att blanda i digestivekexen. Lägg över allt i en form och låt det därefter stå i frysen i minst 4 timmar. Jordgubbssås
Skär bort bladfästet på jordgubbarna och skär dem i mindre bitar, men spara några till dekorationen. Lägg jordgubbsbitar, socker, vatten, limeskal och limesaft i en kastrull. Värm tills jordgubbarna mjuknar och sockret har smält. Mixa till en len och fin sås. Havreflarn
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en kastrull som rymmer alla ingredienser. Smält smöret. Stäng sedan av plattan och tag kastrullen från plattan. Rör ner socker, havregryn, vetemjöl, mjölk, sirap och bakpulver tills det blir en jämn smet. Klicka ut smeten, ca 0,5 msk till varje flarn, med ganska stort avstånd på en plåt med bakplåtspapper, eftersom smeten flyter ut när kakorna gräddas. Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200 grader i cirka 5 minuter eller tills de har fått en fin gyllengul färg. Låt därefter havreflarnen svalna i några minuter på bakplåtspappret. Vill du ha dem platta ska du låta dem ligga kvar på bakplåtspappret, men ta upp dem efter några minuter om du vill böja dem.
Jag hade köpt hem hallon och jordgubbar som jag hade tänkt äta med lite vaniljglass, men så bakade jag också några havreflarn som jag stoppade ner som en liten skål i varsitt cocktailglas
En sak som jag kommer ihåg att min mamma brukade göra är havreflarnoch igår när vi skulle äta lite glass kom jag på den briljanta idén att det antagligen skulle passa utmärkt med ett nybakat havreflarn till
Värm halva burken med kolasås och vispa sen ihop med den varma grädden. Jag gjorde den här igår när vi hade vänner över på middag, och den gick hem hos både stora och små
Bland annat har jag gjort peanut butter chocolate chip cookies (jordnötskakor med chokladbitar). Dessa kakor/flarn blir härligt halvsega av fibersirap gold (beroende på hur lång tid du har kakorna i ugnen), och lite, lite salta av jordnötssmöret
Älskar cheesecake så denna glass är verkligen en av mina favoriter ochmed lite bitar av brownie och härlig hallonrippel så blir det helt enkelt tokgott
Måste nog ta och skriva upp en lista på allt julgodis jag vill göra. Gjorde lite underbart god cheesecakeglassmedjordgubbssås förra veckan, så gott då jag tokgillar cheesecake
Alla mina tjejkompisar fullkomligen älskade den, och jag måste säg att det var ett genidrag att frysa den i en springform och servera den som en frusen tårta med bär uppe på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.