Förra veckoslutet hade vi Borgå-gänget på besök, och då bakade jag två pajer. Stanningen gjorde jag på samma vis som ovan, och hällde den sedan över pajen
Det gjordes två olika varianter och vi bjuder på båda så får ni välja efter er egen smak. Ett litet bildbevispå att vi hade en alla tiders trevlig julafton och nej, vackra är vi icke - men roligt, det har vi nästan alltid
Så här kommer ett recept på en riktigt god nyponsoppa med antingen torkade nyponskal eller färska nypon, det är bara de två första stegen som skiljer sig lite beroende på vad som används
Vispa grädden ganska hårt. Jag valde att servera färsk apelsin till cheesecaken men du kan förstås även servera med pepparkakskross, någon annan frukt eller bara som den är
Tillsätt sockret och vispa tills det är ordentligt blandat. Jag älskar Oreos och har länge tänkt göra den här cheesecaken som jag sett på Manuelas blogg
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.