1 Botten
1,5 dl digestivekex 75 g smält smör 1 msk farinsocker Fyllning 250 g kvarg 1 dl grädde 1 tsk vaniljsocker ½ dl socker 1 msk citronsaftBotten: Blanda kexsmulor och farinsocker. Rör ner det smälta margarinet. Tryck ut smulorna med gaffeln i en form. Ställ kallt så länge du rör ihop fyllningen. Fyllning: Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret. Blanda kvarg, socker och citronsaft. Rör ner den vispade grädden i kvargblandningen. Bred ut fyllningen i formen (t.ex. en pajform) och dekorera med kiwi och/eller apelsiner. Ställ formen i kylen.
Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel)
I videon nedan visar jag hur enkelt det är att göra den här cheesecaken. Jag tror att jag har haft lite separationsångest med mitt kök haha men nu har det börjat falla på plats
Cheesecakepå browniebotten med smak av jul, blir ca 10-15 bitar. Sätt ugnen på 180 grader och smörj och bröa en springform ca 23 cm. Häll på kakan och grädda i ytterligare ca 45 minuter eller då ostsmetens mitt har stelnat
Mitt bidrag blev några cupcakes och små burkar med cheesecake. Förra veckan var vi ett par tjejer som var ute på äventyr och hade en liten picknick med oss
Detta kallar jag verkligen CHEESECAKE som lixom ser ut som en ost. Häll allt försiktigt ovanpå kexsmulorna, och ställ formen i frysen i minst sex timmar, gärna över natten
Till nyår gjorde jag en cheesecake som alla bara älskade så här kommer receptet =). Krossa kakorna i en plastpåse (ta ett paket i taget) och varva med smeten i en form
Cheesecakepå browniebotten, blir ca 10-15 bitarBotten. Sätt ugnen på 180 grader och lägg ett bakplåtspapper i en brownieform ca 20x26 cm. Häll på kakan och grädda i ytterligare ca 45 minuter eller då ostsmetens mitt har stelnat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.