Cheesecake med skinka
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g vitt bröd
  • 175 g smör
  • 13 st gelatinblad
  • 1400 g färskost
  • 13 dl crème fraîche
  • 1150 g fetaost
  • 1200 g skinka
  • 12 msk senap
  • 10.5 dl hackad persilja
  • 112 skiva skinka
  • 110 st physalis
  • 1 mâchesallad
  • 1 persilja
  • 1200 g vitt bröd 75 g smör eller margarin Fyllning: 3 st gelatinblad 400 g färskost 3 dl crème fraîche 150 g fetaost 200 g skinka rökt 2 msk senap skånsk 0.5 dl hackad persilja Garnera med: 12 skiva skinka rökt 10 st physalis mâchesallad persiljaMixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
  • 1 Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Rör ihop färskost, crème fraiche och smulad fetaost. Hacka skinkan fint och blanda ner i ostblandningen tillsammans med senap. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme och rör ner i smeten. Blanda i persilja. Bred fyllningen över brödbottnen och låt stå kallt i minst 4 timmar.
  • 1 Vid servering: Ta cheesecaken ur formen och garnera med skinka, physalis, sallad och persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.