Cheesecakemed pepparkaksbotten. Här kommer recept och bilder på en jättegod och enkel cheesecake som jag bakade till min fina mammas kalas någon dag före julafton
Andra advent firar vi med tända ljus, lite varm glögg och en riktigt god cheesecake. Låt sedan cheesecaken stå i kylen i några timmar, gärna över natten, så att fyllnigen stelnar helt
Den här underbara cheesecaken bjöd jag på för några helger sedan då vi hade gäster. Kakan bara osar jul då botten är med smak av pepparkaka och fyllningen är en len och gula från saffran
Ingredienser Portioner. 8 4 dl vispgrädde 4 ägg 2 dl socker 400 g färskost finrivet skal av 1 1/2 apelsin 150 g pepparkakor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Den är som klassisk frozen cheesecake, fast med smulade pepparkakor istället för digestivekex. Här kommer en alldeles förträfflig frozen cheesecake som man kan förbereda flera dagar i förväg och låta vänta i frysen till servering
Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i en mixer. Garnera med lingon runt kanten och servera. Tryck ut massan i en form (gärna hjärtformad) med diameter cirka 22 cm och avtagbar kant
) blir det en helt galet god cheesecakemed smak av baileys och pepparkaka. Inspirationen att skriva massa text finns inte idag och jag kommer inte på ett rolig sätt att berätta för er om mitt första katastrofala försök att göra den här cheesecaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.