Cheesecake med hallon och vit choklad
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g digestivekex
  • 1125 g smör
  • 13 dl grädde
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 1250 g mascarponeost
  • 1200 g Philadelphiaost
  • 11/2 dl socker
  • 1125 gram vit choklad
  • 1200 g hallon
  • 1 färska hallon till dekorationSmält smöret. Krossa kexen fint i en matberedare och häll över det smälta smöret. Blanda tills du får en smulig massa. Häll ner i en form med löstagbar kant och låt vila cirka 30 minter i kylen. Sätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Smält under tiden chokladen och låt svalna något.
  • 1 Vispa grädde och vaniljsocker i en bunke, rör ihop mascarpone, Philadelphiaost och socker i en annan.
  • 1 Vänd försiktigt ned grädden i osten och rör till en jämn smet. Vänd sedan ner den vita chokladen i smeten. Dela hallonen och rör i även dem.
  • 1 Ta ut formen ur kylen och baka av bottnen i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  • 1 Häll över smeten i formen och låt stå i frysen i cirka en timma innan servering.
  • 1 Ta ut cheesecaken och dekorera med färska hallon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.