1 Botten
12-15 Digestivekex 50 g rumstempererat smör eller margarin Fyllning 4 gelatinblad 2 ägg 400 g Philadelphiaost 2 dl crème fraiche 1,5 dl socker 1 tsk vaniljsocker 4 msk vatten Glasyr 1 gelatinblad 2 msk socker 4-5 msk vatten ca 2 dl frysta bär (hallon/blåbär)Börja med att finfördela kexen i en mortel, matberedare eller för hand i en bunke. Blanda sedan ner smöret med kexsmulorna så att du får en deg. Tryck sedan ner smuldegen i botten på en form. Ställ in i kylen. Lägg gelatinet till fyllningen i en skål med vatten i ca 5 minuter. Dela upp äggen i gulor och vitor. Blanda sedan gulorna, Philadelphiaosten, créme fraiche, socker och vaniljsocker till en slät smet. Vispa äggvitorna i en separat bunke till ett hårt skum och rör sedan ner dem i smeten. Värm vattnet i en kastrull. Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll sedan ner det i smeten under omrörning. Häll blandningen i formen, täck över och ställ in i kylen minst 1 timme. Glasyren: (förbered denna när cheesecaken stått i kylen minst en timme) Lägg gelatinbladet till glasyren i en skål med vatten ca 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Rör sedan ner ca 2 dl frysta bär och låt dem smälta, samt mosa dem med en gaffel. Ta därefter fram en sil och en skål, häll röran i silen så att du endast får saft i skålen. Lägg därefter i och lös upp det urkramade gelatinbladet. Blanda väl och låt svalna. Ta fram formen och bred ut glasyren jämnt. Täck över och låt den sedan stå i kylen tills glasyren stelnat, minst 1 timme, jag brukar dock låta den stå ett par timmar eller över natten. Lossa cheesecaken från formen runt kanten med en tunn kniv, skär sedan bitar och servera!
Arbeta så lite som möjligt med degen. Toppa med färska eller frysta hallon. 1Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok
En krämig nougat smak toppad med en rik choklad ganace, kan nog inte bli bättre. Efter många timmars experiment fick jag ÄNTLIGEN till den perfekta no-bake cheesecaken, ett av mina bästa verk jag gjort Frozen Ballerina Cheesecake
Jag hade bestämt mig för att baka cheesecake och ta med till jobbet och bjuda på innan semestern. Vi åt den med färska jordgubbar vilket blev väldigt gott och det kändes riktigt somrigt
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Igår skred vi till verket och snodde ihop en supergod cheesecakemed smak av vit choklad och hallon. Det är en fryst variant, vilket jag tycker är snäppet godare än en ugnsgräddad cheesecake, och för F som älskar glass blev detta en succé
Börja med botten till cheesecaken, jag använde nästan hela jordnötspåsen förutom cirka en knapp dl. Grovhacka och blanda ihop med knappt halva den karamelliserade mjölken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.