När cheesecaken skall serveras använder du en riktigt vass kniv och skär försiktigt ("såga" inte för mycket) utmed formens insida för att lossa cheesecaken
Nu blev det i stället efter en titt i kylskåp och skafferi något slags cheesecake. När jag skulle plocka upp mitt paket med glutenfria digestivekex till min "glutenkollega" och mig i samband med bröllopsbrunchen blev jag ganska snopen
För en hög cheesecake. Garnera ostkakan medcitronskal, limeskal och små marshmallows. Finmal kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel
En variant på cheesecake som går snabbt att göra och som inte kräver någon ugn är den här cheesecakenmed blåbär ochcitron där färskost och creme fraiche blandas ihop och sedan får stå i kylen och stelna
Resultatet är en frusen cheesecakemedcitron, vanilj och dulce de leche, supersmarrig är den. Så jag gjorde något jag inte gjort på väääldigt länge, frusen cheesecake
Gjorde denna cheesecake här om dagen som jag verkligen kan rekommendera. Topping 350 g tinade blåbär 1 dl färskpressad citronjuice 1 1/4 dl socker Botten 200 g digestivekex 100 g smält smör Fyllning 500 g mascarpone 5 dl crème fraiche 3 msk florsocker. 1 dl färskpressad citronjuice
Denna kaka gjorde jag med detta recept men bytte ut gelèn i kakan till en med citreonsmak och den uppepå till en med jordgubbsmak men innan jag la på jordgubbs gelén så la jag lite jordgubbsbitar som dekor runt kakan och när den var klar toppade jag den med jordgubbar doppade i vit choklad
Blanda Gelatinpulver tillsammans med vatten och låt småkoka tills det stelnar. ½ dl Sötningsmedel. Vispa grädden fluffigt tillsätt färskosten,citroncitronskaloch vispa väl
1 citron. 150 g vaniljkex 70 g osaltat smör 500 g Philadelphia Classic Naturell , rumstempererad2 dl vispgrädde 4 gelatinblad 60 g 3 msk florsocker 1 äggvita 1 citron 1 lime ev små marshmallows till garnering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.