Cheesecake i glas med rabarberkompott
Dan Sukker
Dan Sukker
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g rabarberstjälkar delade i 2 cm bitar
  • 12/3 dl vatten
  • 13 msk Dansukker Gelésocker
  • 16 mogna jordgubbar, halverade
  • 11 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1300 g färskost naturell
  • 11 dl vispgrädde
  • 11/2 dl Dansukker Florsocker
  • 16 st Digestivekex, grovkrossade
  • 1 färska myntablad1.    Börja med kompotten. Koka i en kastrull på spisen alla ingredienser förutom vaniljsockret.
  • 2.    Sänk värmen och låt kompotten småkoka/puttra i några minuter till. Kompotten är klar när rabarberna är mjuka.
  • 3.    Häll upp i ren burk och sätt på lock på en gång. Låt den kallna i rumstemperatur och ställ sen i kylskåpet.
  • 4.    Lägg färskost, grädde, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp.
  • 5.    Lägg kaksmulor i botten på serveringsskålar/glas. Skeda eller spritsa på fyllningen och toppa med kall rabarberkompott.
  • 6.    Garnera med färska myntablad och kexsmulor.- Recept Simona Muntean - Cookies and Sweets

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.