Cheesecake i alla former
Dan Sukker
Dan Sukker
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 24 cm i diameter med löstagbar botten). Tryck till med en sked så den blir jämn. Ställ i kylen under tiden du gör fyllningen. Rör ihop färskost, socker och citronskal till fyllningen. Tillsätt ägg och vispgrädde under omrörning. Häll fyllningen i pajskalet och ringla över cirka 1 dl karamellsås. Rör lite med en gaffel. Grädda i ugnen i cirka 60 minuter eller tills smeten har stelnat. Låt den svalna och ställ sedan i kylen. När den har svalnat ordentligt lossa försiktigt från formen. Spritsa resten av karamellsåsen över din cheesecake och servera.
  • 2 msk socker i en bunke. Häll ner äggulorna i gräddblandningen och vispa. Värm smeten på plattan tills det tjocknar (ca 82 °C). Det får absolut inte koka för då skär sig äggulan. Låt smeten svalna och kör den sen i glassmaskin. Koka svarta vinbär tillsammans med gelésockret cirka 5-10 minuter, låt smeten kallna. Blanda vinbären med färskosten. Rör svartvinbärs-krämen i glassen när den nästan är färdig, så den blir randig. Förvara i frysen. Ta gärna fram glassen cirka 20 minuter innan den ska ätas.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.