24 cm
i diameter med löstagbar botten). Tryck till med en sked så den blir jämn. Ställ i kylen under tiden du gör fyllningen. Rör ihop färskost, socker och citronskal till fyllningen. Tillsätt ägg och vispgrädde under omrörning. Häll fyllningen i pajskalet och ringla över cirka 1 dl karamellsås. Rör lite med en gaffel. Grädda i ugnen i cirka 60 minuter eller tills smeten har stelnat. Låt den svalna och ställ sedan i kylen. När den har svalnat ordentligt lossa försiktigt från formen. Spritsa resten av karamellsåsen över din cheesecake och servera.
2 msk
socker i en bunke. Häll ner äggulorna i gräddblandningen och vispa. Värm smeten på plattan tills det tjocknar (ca 82 °C). Det får absolut inte koka för då skär sig äggulan. Låt smeten svalna och kör den sen i glassmaskin. Koka svarta vinbär tillsammans med gelésockret cirka 5-10 minuter, låt smeten kallna. Blanda vinbären med färskosten. Rör svartvinbärs-krämen i glassen när den nästan är färdig, så den blir randig. Förvara i frysen. Ta gärna fram glassen cirka 20 minuter innan den ska ätas.
5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 200 g färskost 3 dl vispgrädde 10 st digestivekex ev. 1 st citron eller ca 0. 5 tsk citronarom och ca 3 msk pressad citron. 5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker. 13 dl vispgrädde. 1 st citron eller ca 0. 5 tsk citronarom och ca 3 msk pressad citron. 110 st digestivekex
Älskar cheesecakesiolikasmakvarianter. Jordgubbscheesecake är ett måste varje år. Jordgubbsglasyren är en fuskvariant utan gelé, istället använder jag Vaniljsåspulver att binda upp vätskan med
Mixa kexen med socker och tillsätt smält smör och kanel. Ta ut formen ur ugnen och täck med gräddfil. Ta ut kakan, låt den svalna och kallna helt i kylen ett par timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.