Cheesecake
Cervera
Cervera
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Få personer känner till vad mjukost, eller cream cheese, egentligen är och hur det görs. De flesta springer i stället till butiken och köper industriellt processad mjukost när de ska göra cheesecake, men egentligen är det inte särskilt svårt att göra. Själv gör jag både min egen ost och en från grunden hemlagad botten på mördeg när jag ska svänga ihop en cheesecake. Genom att göra allt från grunden är det DU som styr smakerna och innehållsförteckningen i stället för något gigantiskt livsmedelsbolag.
  • 2000 g yoghurt
  • 800 g mjukost
  • 220 g valfritt socker, t.ex. cassonade- eller strösocker
  • 250 g ägg (5 st)
  • 55 g vispgrädde
  • 40 g valfritt mjöl, t.ex. vetemjöl
  • 100 g + 75 g rumstempererat smör
  • 65 g strösocker
  • 25 g mandel eller annan nöt
  • 1 nypa fint havssalt
  • 50 g ägg (1 st)
  • 150 g fullkornsmjöl
  • 25 g skrädmjöl

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.