Bakverk och foto Madame Edith______________________________________________________Fler recept på cheesecake hittar du HÄRFler recept med choklad hittar du HÄR
Lättgjord är den också, ni behöver inte ens diska vispen mellanalla moment. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (med elvisp)
Ta ut cheesecaken ur ugnen under tiden som du gör toppingen. Mixa först digetivekex, choklad och jordnötter till en smulig massa i en mixer, blanda sen ner smöret och kör tills allt är en ända stor klump
Har du ingen mixer går det lika bra att lägga kexen i en plastpåse och rulla en kavel över dem. Klipp bakplåtspapper som är lika bred som formens höjd och placera runt kanten innan smeten hälls på
Smält vit choklad i ett vattenbad och rör ner den i cheesecakesmeten. Man kan täcka cheesecaken med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd
Jag har inte ätit så många varianter på gräddad cheesecake utan mest frysta, den här var väldigt god och låter man den vila över natten blev den ännu godare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.