1 Ostburgare600
g högrevsfärs, grovmald 50 g parmesanost 4 skivor cheddarost 1 dl rostad lök matolja till stekning svartpeppar salt
1 Majonnäs
med lök och saltgurka2 silverlökar, skalade 100 g hel saltgurka 2 dl majonnäs
1 Tillbehör4
hamburgare, av bra kvalitet 2 msk dijonsenapMajonnäs med lök och saltgurka
Skala löken. Skiva lök och saltgurka tunt på mandolin. Blanda försiktigt lök och gurka med majonnäs. Hamburgare
Forma hamburgare av färsen. Se till att forma burgarna lite större än brödet. Servering
Dela bröden och stek dem med snittytan ner i en i torr panna. Salta och peppra bägge sidor på burgarna precis före stekning. Stek burgarna stenhårt i en stekpanna med minimalt med matolja så att de får en krispig yta. Vänd på burgarna, lägg på skivad cheddarost och riv över parmesanost. Bred på senapen på underdelen till bröden. Lägg på en sked med majonnäs och därefter burgaren. Toppa med rostad lök och lite mer av majonnäsen. Lägg på locket och servera genast. Glöm inte att matsortera skal från löken för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda burgare. /Köket-redaktionen
5 rödlökar 8 jordärtskockor, stora 350 g biff, ekologiskt gräsbeteskött 2 dl rött vin 1 msk koncentrerad kalvfond majsstärkelse, att reda med grovt salt, att ugnsbaka grönsakerna i olja, till stekning
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppan med en skvätt vitt vin
Det bjöds bland annat på grönkålschips, kycklinglevermousse med crostini och cornichoner, minipajer medMedelhavssmaker (lufttorkad skinka, soltorkad tomat, svart oliv, stark hårdost), bakad brie med fikonmarmelad och dessa minipotatisgratänger med rostbiff ochrostad lök
Varva grönsaker med kyckling, lök (rostadoch stekt) och potatis i djupa tallrikar. Skiva och stek löken i smör till min färg, krydda med salt och en nypa socker
Smaka av med salt socker och peppar. Blir stuvningen för tjock späd med mjölk eller vatten. När stuvningen tjocknat tillsätt den rostade löken, soja och tryffelolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.