Cheeseburgare med rostad lök, dijonsenap och silverlök
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g högrevsfärs, grovmald
  • 150 g parmesanost
  • 14 skivor cheddarost
  • 11 dl rostad lök
  • 1 matolja till stekning
  • 1 svartpeppar
  • 1 salt
  • 12 silverlökar, skalade
  • 1100 g hel saltgurka
  • 12 dl majonnäs
  • 14 hamburgare, av bra kvalitet
  • 12 msk dijonsenap
  • 1 Ostburgare600 g högrevsfärs, grovmald 50 g parmesanost 4 skivor cheddarost 1 dl rostad lök matolja till stekning svartpeppar salt
  • 1 Majonnäs med lök och saltgurka2 silverlökar, skalade 100 g hel saltgurka 2 dl majonnäs
  • 1 Tillbehör4 hamburgare, av bra kvalitet 2 msk dijonsenapMajonnäs med lök och saltgurka
  • Skala löken. Skiva lök och saltgurka tunt på mandolin. Blanda försiktigt lök och gurka med majonnäs. Hamburgare
  • Forma hamburgare av färsen. Se till att forma burgarna lite större än brödet. Servering
  • Dela bröden och stek dem med snittytan ner i en i torr panna. Salta och peppra bägge sidor på burgarna precis före stekning. Stek burgarna stenhårt i en stekpanna med minimalt med matolja så att de får en krispig yta. Vänd på burgarna, lägg på skivad cheddarost och riv över parmesanost. Bred på senapen på underdelen till bröden. Lägg på en sked med majonnäs och därefter burgaren. Toppa med rostad lök och lite mer av majonnäsen. Lägg på locket och servera genast. Glöm inte att matsortera skal från löken för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda burgare. /Köket-redaktionen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.