I veckan blev Annie hämtad på dagis av sin älskade Gudmor. Jag använde den här gången det jag hade över från kalkonjulbordet, dvs rökt skinka och pepparsalami på kalkon som jag knaperstekte
I lördags fick vi lite oväntat besök, och de är ju så himla trevligt men då är de bra och ha något snabbt, enkelt och gott recept i rockärmen att plocka fram så man kan bjuda på lite go fika
Jag driver alltså matbloggen Min Lilla Kokvrå, med ett stort fokus på enkel vardagsmat. Ett smarrigt recept ur min receptsamling ska jag väl också, naturligtvis, bjuda på, nu när jag fått den stora äran att gästblogga hos Ida, som för övrigt har en riktigt fin blogg som jag troget följer och har med i min blogglista
Nu är det bara en vecka kvar till en av årets stora matnjutarhelger så idag får du ett recept på en riktigt läcker laxröra, som jag på bilden serverar på frökex
Jag bjöd då på en grekisk kycklinggryta som heter Kokkinisto, recept HÄR. Sedan bryner man på köttet så det blir fin färg, lägger i en ugnsform och på 150 grader kör jag tills lammet får en temp av 55 grader. Amazin Zinfandel finns på Systembolaget och har nr 72534, kostar 79 kr och ska passa väldigt bra till julens alla smaker
Nu i påskhelgen när jag var hemma i Östersund blev det flera besök på Ecocaféet. Sen den dagen har jag varit med på ett litet hörn hela tiden som receptkonsult och rådgivare kring lite av varje
ska ni någonsin servera en trerätters middag på ungersk tema är denna väl värd att pröva. Anders började seriöst fundera på att återbjuda de gäster vi bjudit på ungerska temat under våren, då inga tidigare rätter varit i närheten av dessa
Lenas kompis C på besök och vi drämmer till med en trerätters. Vissa avbrott i middagen fick göras då Arvid och Sigrid lockade med sig C upp till sina rum på övervånigen
För ett par helger sedan var vi ute och åt vi middag på kvällen tillsammans med några goda vänner. Restaurangen som vi var på , Jimmy´s Steakhouse Marina i Hammarby Sjöstad, känner vi oss rätt så hemma i eftersom vi besökte den många gånger när vi bodde i sjöstaden
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Numera förstår jag att det berodde på att pappa inte ville ha ris, men då tyckte jag att mamma var så snäll som gjorde båda delarna eftersom det var så gott
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.