Denna lillenyårsafton går lite i italienska tecken i vårt kök, på menyn står plockmat och på fatet ligger det en hel del charkuterier men även en skaldjursrätt har vi lyckats klämma in
Ett fat med blandade godsaker, kex i olika utföranden och smaker, goda ostar, frukt och grönt och till sist olika charkuterier - vissa från GeMa-Livs och andra av märket Delize
Smakrik, rostad öl med tydlig beska, inslag av kaffe, soja, pumpernickel, charkuterier och lakrits. Sjömansbiff gjord med köttfärs har vi bloggat om för flera år sedan
Just i kväll ska vi utöver dessa räkor äta både charkuterier, baconlindade rökta musslor, marinerade ronärtskocksbottnar, någon god liten ost, och givetvis nybakade surdegsbaguetter
Favoritsalamin spianata calabra fanns så klart bland de kalla charkuterierna och även prosciuttoskinka, som är Lowes favorit bland de lufttorkade skinkorna
Jag gjorde den efter ett recept ifrån Authentic Mexican och jag är väldigt nöjd med resultatet. Jag höftade ganska mycket med kryddorna och gick mest på känn eftersom det det är en färsk korv
Du behöver en köttkvarn med korvhorn men det är också allt. För bästa resultat har jag av Gustav Erikson, mästare i charkuteri, fått veta att för bästa resultat ska man mala kött med salt dagen före korvmakeriet
Som vanligt är det viktigt att vara noga med hygienen när det görs korv och andra charkuterier, tvätta händerna noga och ofta, vanligt tvål räcker gott
)Jag bjöd på en italiensk buffe med pastasallad, charkuterier, marinerad kyckling med örtsås, capresespett, crostini med lax och gremolata, ost och kex
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.