1 Olivolja1Dela
degen så du får två pizzor. Kavla ut tunt. Bred över tomatsås och strö över ost. Grädda pizzorna i 200° i 15-20 minuter. Toppa pizzorna med chark och oliver, strö över parmesanflagor och lite peppar. På med basilikablad och lite olivolja, klart att servera.Recept från
Lillördag igen. Härligt med sol också efter några dagar med regn och minusgrader på nätterna. För första gången denna vecka blev lunchpromenaden åter en skön upplevelse med solbrillorna på
Att plocka ihop en italiensk charkbricka är något av det bästa jag vet, att sitta ute på balkongen med ett glas vin och småäta alla dessa härliga delikatesserna
Välj dina charkprodukter med omsorg - gärna ekologiskt och med så lite tillsatser som möjligt. Kolla att produkterna inte innehåller smakförstärkare, gluten eller socker
1 gul lök2 små rödbetor2 klyftor vitlök2 små morötter1 burk hela tomater1 dl röda linser1 msk riven ingefära1 msk balsamvinäger2 buljongtärningar1 msk sambal olek5–7 dl vatten+creme fraicheHacka lök, vitlök, fräs i olja, riv morot och rödbeta, koka upp med tomat, vatten (börja med lite mindre), buljong, ingefära, sambal, balsamvinäger, låt koka tills det blir småmjukt, mixa slätt, häll ner linserna, koka tills det är mjukt, smaka av med salt och späd till önskad konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.