Gris i olika former Här kommer lite mer mat från resan, innan jag kommit igång på hemmaplan. Det har blivit många olika recept med griskött under vår Cypernresa
Några dagar under semestern var vi på landet hos mina föräldrars sommarställe i Roslagen. Där grillade vi en kväll och jag blev sjukt nöjd med röran som vi gjorde till
Hämtmat på gourmetnivå. Nu är det härliga tider för oss som tycker om att hämta maten ute i skogen. Frisk luft i mängd, motion på samma gång och helt gratis är det dessutom att plocka svamp
10 såser till fläskkotlett och fläskkarréTOMATGRÄDDSÅS4 portioner2 dl vispgrädde3 msk chilisåssoyasvartpepparKotlett- eller karréskivorna tas ur pannan när de är klara
Här har vi en redig marinad som jag nog tror att de flesta av er kommer att gilla skarpt. Så länge köttet får dra i minst fyra timmar så smakar det finemang verkligen
Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Helstekt svensk oxfilé med en grym rödvinssås, smörslungade haricoverts, potatisgratäng med västerbottensost och ett parmachips
Sås med smak av sommar. Sp här i Midsommartider brukar det bli en hel del av både rökt fisk och kött. Som ett gott tillbehör till dem kommer här en av mina Favoriter i Repris
Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.