Champagne cupcake
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 12 dl strösocker
  • 11 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 170 g osaltat smör
  • 11 dl mjölk
  • 13 dl mjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 1 en nypa salt
  • 11,5 tsk champagneessens eller 1 dl mousserande vin
  • 1250 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1500 g florsocker
  • 15 msk standardmjölk
  • 11 tsk rivet citronskal
  • 1 Ev. hushållsfärg om så önskas
  • 1 Valfritt strösselBotten
  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och fluffigt. Smält smöret och blanda ner mjölken i det smälta smöret. Rör ner blandningen i äggvispet. Blanda mjöl, bakpulver och salt och sikta ner i blandningen lite i taget. Rör till en jämn smet och avsluta med att röra ner champagneessensen. Sätt muffinsformar i muffinsplåt och fyll med smet ungefär 1/3. Grädda cirka 13–15 minuter. Lägg muffinsen på ett galler och låt svalna. Frosting
  • Rör det rumstempererade smöret slätt och blanda ner florsocker och vaniljpulver. Rör slätt och häll i mjölken. Vispa i cirka 5 minuter tills krämen blir fluffig. Tillsätt citronskal och eventuellt hushållsfärg. Spritsa eller klicka ut frosting på muffinsen och dekorera med strössel.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.