4 kycklingfiléer
1 kg potatis (stora) 100 g chèvreost 300 g champinjoner 1 gul lök 300 g smör 3 dl grädde 2 dl kycklingfond 100 g pinjenötter 1 knippe färsk persilja olivolja salt peppar
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisaroch inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Rikligt med olivolja tillsattes till en ugnsform ochpotatisen lades med den runda delen nedåt. Filékniven kom väl till pass även nu då de är mycket enklare att skära kokt potatismed ett tunt blad än ett brett kockknivsblad
Pressa ut vitlöksgoset med hjälp av knivens breda sida, några klyftor i taget får man ta. Rostad vitlök kan vara en av dem bästa upptäckter jag gjort i köket på länge
Smaksätt med salt och krydda. Häll olivolja i en ugnsfast form och lägg ut potatisen. Fördela smöret i klubborna genom att försiktigt stoppa in det under skinnet på kycklingklubborna, salta och peppra ovansidan
Rostadpotatis, tagliatelle eller ris - och rostat bröd att suga upp allt det goda med. Ochmed en supergod sky eller vad jag ska kalla det, med svamp och grönsaker så känns fyllningen med skinka, ost och basilika lite "nyare"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.