Chèvrechaud, en klassisk förrätt. Satsa på en god chèvre köpt ”över disk”, det blir ”sån skillnad”. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, strö ev över ströbröd, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen
En av ostarna bestämde jag mig för att göra en liten förrätt av, nämligen chèvrechaud. Jo, i den lilla presentpåsen jag fick fanns ett par riktigt fina getostar, tillverkade på en gård inte långt härifrån
En varm macka av rang. Dessutom snabbmat. 1 cm skiva chevre per portionoch en toastskivalite flytande honung+blandad salladrödlökkörsbärstomaterpinjenötter - eller som här rostade solrosfrönKokta rödbetor (överkurs - men gott
2 personer 4 färska rödbetor med skalstrimlad sallad1 morotnågra cocktailtomaterhonungchevréost i rulle1 näve wahlnötter1-2 skivor grovt bröd alt surdegsbrödSkala rödbetorna och skär dem i små klyftorKoka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de blivit al dente i ca 10 minuterlägg upp strimlad sallad på tallrikar med grovriven morot (rev med potatisskalaren) samt tomater i klyftorstek brödskivorna i smör på båda sidor så de blir lätt krispigagratinera brödet med skivad getost i ugnen tills osten smältr lite lätt
Jag älskar verkligen getost. Gratineradchèvre med valnötter och honung på ett grovt bröd. Förra veckan när min man var bortrest i jobbet såg middagen för mig ut så här
Skala chèvren. Toppa med chèvre skivorna. Gratineringen är klar när chèvren fått fin gyllenbrun färg (2-3 minuter). 200g chèvre (så omogen som möjligt)
Lite röj bland kastrullerna – sedan får man en lyxig och väldigt smarrig liten rätt där den krämiga getosten möter sältan från skinkan och sötman från såsen
Chêvre chaud är ju en klassiker på så många sätt. Här gjorde jag en version med en supernedstrippad version av chêvre chaud men med lite mer krut på en god sidosallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.