Originalreceptet är med gösfilé men priset avskräckte mig den här gången så jag provade med den betydligt billigare koljan som jag blev rekommenderad hos fiskbilen
Ceviche kommer ursprungligen från Peru och kan modifieras allt efter smak, vanliga ingredienser är färsk koriander och mango ihop med chilin och citron/lime
Ceviche kommer från latinamerika och smakar underbart gott, här med en touch av Bohuslän. Blanda alla ingredienserna i marinaden, skär fisk och musslor i små kuber och lägg i en skål tillsammans med räkorna
Peruansk nationalrätt gjort på svensk aborre med asiatiska smaker, snacka om crossover. Vätskan som bildas när fisken drar i lime/citron kallas för “leche de tigre” (tigermjölk) och är otroligt smakrik och ska serveras tillsammans med fisken
Blanda runt och krydda med salt och peppar. Smaka av såsen med salt, citronsaft och cayennepeppar. Ugnsbakad kolja, 4 portioner. 800 g filé av kolja eller torsk. Skölj och strimla purjolöken, låt steka med fläsket sista 5 min. Ugnsbakad kolja, 4 portioner 800 g filé av kolja eller torsk
LaxcevicheAtt tillaga fisk med hjälp av syra från exempelvis lime har blivit mer och mer populärt. Den här enkla förrätten görs med färsk lax som enligt vissa bedömare måste frysas tre dygn innan man använder den
Servera den kokosgratinerade koljanmed ris, grönsaker och limeklyftor. Blanda kokosgrädde med garam masala, spiskummin, curry, honung, salt och peppar i en skål och fördela över fisk och purjolök
Smaka av med salt, peppar och kryddpeppar. Servera med kokt potatis och ärtor. Ingredients600g filé av kolja25g smörSaltVitpeppar-------------------50g smör3 msk vetemjöl6 dl mjölkSaltVitpepparCa 1 msk kryddpepparkorn, mortlade eller malda i kvarn--------------------900g potatis3 dl gröna ärtor. 50 Minutes 600g filé av kolja
4 900 g fast potatis Äggsås 3 ägg 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka persilja 2 morötter Fisk ca 600 g färsk kolja salt peppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.