Cevapcici med kaymak och tunnbröd
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 0,5 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk bikarbonat (gör köttet saftigt)
  • 1 dl kolsyrat vatten
  • 1 kg köttfärs av valfri sort (gärna med hög fetthalt)
  • salt och svartpeppar
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • vegeta (kan uteslutas)
  • 200 g färskost
  • 100 g smör
  • 1 dl crème fraiche (34% fetthalt)
  • salt
  • 6-7 dl vetemjöl special
  • 1 tsk torrjäst eller 1/4 färsk jäst (ca 15 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2,5 dl ljummet mjölk
  • 3 msk smält smör
  • Cevapcici0,5 gul lök 3 klyftor vitlök 1 tsk bikarbonat (gör köttet saftigt) 1 dl kolsyrat vatten 1 kg köttfärs av valfri sort (gärna med hög fetthalt) salt och svartpeppar 1,5 tsk paprikapulver vegeta (kan uteslutas)
  • Kaymak200 g färskost 100 g smör 1 dl crème fraiche (34% fetthalt) salt
  • Tunnbröd6-7 dl vetemjöl special 1 tsk torrjäst eller 1/4 färsk jäst (ca 15 g) 1 tsk salt 1 tsk socker 2,5 dl ljummet mjölk 3 msk smält smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.