Stället vi hann med heter Burger Joint, och är en mysig liten joint med klotter på väggarna och endast en sorts burgare på menyn, inhyst i ett fint hotell med marmorlobby
Blomkåls toast. Toppa med ytterligare en blomkålsbotten så det blir som en toast. Blomkåls toast. 1 blomkålshuvud. 1/2-1 tsk salt. 1 blomkålshuvud 3 ägg 4 dl riven ost (helst mozzarella). 1/2-1 tsk salt
Finhacka löken och rör ner den, havregryn och maizena/potatismjöl, salt och peppar. Forma till biffar/burgare och stek dem i matoljan på medelvärme ca 3-5 min per sida
Just nu har jag bytt mitt muggkake-beroende mot #caulifloats (cauliflower oats) till frukost. Ni som följer mig på Instagram har kanske märkt att jag är inne i en blomkålsperiod just nu
Koka broccoli- och blomkålsbuketterna nätt och jämt mjuka. Servera med broccoli- och blomkålsbuketterna, den strimlade moroten och med hackad persilja & dill
Ansa och skär blomkålen/broccolin i små buketter. 1 blomkålsbukett (ca 500 g). Gratinera i ugnen 50–60 minuter, tills gratängen har fått fin färg och blomkålen/broccolin känns mjuk. 1 blomkålsbukett (ca 500 g)
Hamburgerbröd. Burgare. Hamburgerbröd. Burgare. 1/2 msk äppelcidervinäger. 1/2 msk äppelcidervinäger. Här är allt hemgjort, det tar inte speciellt lång tid om man brukar hänga i köket
Förväll blomkålsbuketterna några minuter i lättsaltat vatten och låt rinna av väl. 1 medelstort blomkålshuvud på lite drygt 1 kg. 1 medelstort blomkålshuvud på lite drygt 1 kg
Jag serverade blomkålen med hamburgerkött, röd cheddar och ett stekt ägg. Råa blomkålsbuketter som kryddas med salt och paprika och sedan hyvlar jag rejält med smör över och även lite riven ost
/ Camilla 2 st schalottenlök. God kväll. Kvällens mat blev väldigt lyckad, supersmarrigt. Torskfilé, ugnsrostad blomkål toppad med riven parmesan och smörsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.