Uppe i just den delen av Schweiz där vi brukar fira sportlov har de en alldeles speciell fårras som heter Oberwalliser Schwartzenaste schäferli – det vill säga svartnosade får från övre Valais (på franska) eller Wallis (på tyska)
Att laga pasta går fort och är praktiskt så här på sportlovet. Gott blir det också, och man behöver inte så himla många ingredienser och kryddor när förråden är begränsade
När man ska åka skidor behövs mycket frukostenergi. Vi tar dessutom med choklad, vatten och den fenomenala sötsyrliga spritziga schweiziska äppeljuicen Ramseier
Nöden är uppfinningarnas moder – så även vad gäller denna lite ovanliga kombination. Hemkommen från sportlovet i Alperna var kylen märkbart tom med bara några skvalpande halvledsna grönsaker
Måste säga att jag är riktigt nöjd med min start på 2019. ). Det mesta som jag har lagat har varit helt vegetariskt eller med fokus på grönsaker med fisk eller fågel som tillbehör
280 g pasta(okokt vikt), jag använde Ica Selection Ekologiska Campanelle som har en härlig formKycklingfyllning3 stora kycklingfiléer halvfrystasmör till stekningnästan 1 påste Old el Paso Taco Kryddmix1 liten burk Majs1 liten spetspaprika, strimlad. 280 g pasta(okokt vikt), jag använde Ica Selection Ekologiska Campanelle som har en härlig formKycklingfyllning3 stora kycklingfiléer halvfrystasmör till stekningnästan 1 påste Old el Paso Taco Kryddmix1 liten burk Majs1 liten spetspaprika, strimlad
50 g Castello Dana Zola. Dovhjortsfilé. Låt smöret bli gyllenbrynt i en panna och stek filén på medelhög värme i ca 25 minuter, tills innertemperaturen är ca 55 grader
Skala päronen och ta bort kärnhusen. Skär dom i skivor (båtar). Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.