En av mina råa favoriter är cashewgrädde. Päroncashewgrädde. Den piffar upp både fruktsallader, råa pajer och tårtor och vanliga tillagade efterrätter som pannkakor
Gör så här Blötlägg cashewnötterna i ca 60 minuter så de blir mjuka. Mixa samtliga ingredienser på högsta hastighet i minst 5 minuter tills du får en jämn och krämig gräddliknande konsistens
Jag brukar servera många av mina desserter med cashewgrädde. Raw cashewgräddeRecept. 5 dl cashewnötter (blötläggs över natten)vatten (eller mandelmjölk om du råkar ha)1 msk vaniljpulver1 msk honungBlötlagda cashewnötterSkölj cashewnötterna några gånger innan du mixar dem
Det finns en hel del produkter i butik som är växtbaserade gräddprodukter, såser och liknande men jag kan inte säga att jag har provat så många av dem egentligen
Om matberedaren är riktigt kraftig kan du få till en helt silkeslen cashew-grädde men med en vanlig maskin eller stavmixer får cashewgrädden en lite lätt grynighet
Lägg på chokladlagret och bred ut cashewgrädden. Cashewgrädde2 dl cashewnötter1 moget päron1,5 tsk vaniljGör så härMixa nötterna till ett fint mjöl (mixa gärna hallonkrämen- och blåbärskrämens nötter samtidigt men glöm inte att portionera ut dem igen till rätt del)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.