Förut brukade jag göra en granola med bovete, hirs, nötteroch frön och den är verkligen supergod. Här åt jag den som efterrätt tillsammans med kokosyoghurt och torkade jordgubbar
Förrättsmiddag innebär att man skippar huvudrätten och går påmed flera förrätter istället. Jag blandar gärna ut lite ost med tomathacket och låter den vila på lut ett tag vilket gör att vätskan från tomaterna rinner bort och inte sabbar krispigheten i toasten
Härligt med helg snart, och plusgrader. Solen har värmt ansiktet för första gången på flera månader, och varje år när den gör det för första gången så blir man påmind om att det faktiskt kommer att bli en vår och sommar i år också
Servera med färska bäroch kokos/mandelmjölk. Blanda ihop chiafrön med kokos/mandelmjölk. Rör runt efter ca 10 minuter och låt sedan stå kallt i minst 40 min. 5 ask färska bär
Skär hälleflundran i tunna skivor och lägg ut i en cirkel på tallriken, pensla med olivolja. Lägg hälleflundran på dubbla lager plastfolie, rulla ihop och lägg i frys
Skär smöret i små kuber och blanda med mjölblandningen med hjälp av händerna. Det ska bli en grynig massa med smulor, så arbeta inte för länge, då blir den seg istället
Eftersom vi inte kommer ses på tre veckor efter han åkt passar jag på att åka tillbaks till Örebro redan nu och umgås lite med honom, så får jag skjuta upp pluggandet till helgen och nästa vecka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.