Skär lövtunna skivor av laxen och lägg ut på en plan tallrik eller plant fat. Blanda samman en sallad på fint riven parmesan, citronskal och kapris och fördela över laxen
Det går lika bra att använda sig av prosciutto eller bresalo till carpaccion. Hemmagjord pesto imponerar alltid men är ju faktiskt bara att slänga ihop på några minuter i mixern
Krossa flingsalt och sprid ut lite på serveringsfatet, lägg oxfiléskivorna ovanpå. Hetta upp olivolja i en stekpanna och rosta pinjenötterna på medelvärme utan att bränna
Tur att jag provade på den här rätten i alla fall, den blev riktigt god och på köpet ganska vacker. Arrangera vackert på en tallrik, ringla över en pepprig olivolja och pressa över lite citron
Lägg lite rucola på ett fat tillsammansmed bresaola. Bresaola med Duettodressing4 portionerruccola2 paket Bresaola eller Prosciutto di Parma 2 msk pinjenötter , rostadeDueottodressing1 msk Zeta vitvinsvinäger 3 msk Duetto 4-5 msk olivolja salt nymalen svartpeppar Rör ihop alla ingredienser till Duettodressingen. 2 paket Bresaola
Lägg Bresaolaskivornapå ett fat, ringla över lite olivolja. Klicka på paprikakrämen, strö över pinjenötter, lägg på parmesan och avsluta med strimlad bladpersilja
Lägg hälleflundran på dubbla lager plastfolie, rulla ihop och lägg i frys. Sås på gröna ärtor. Skär hälleflundran i tunna skivor och lägg ut i en cirkel på tallriken, pensla med olivolja
Lägg upp den på en kyld tallrik tillsammans med finriven rättika, inlagd skivad ingefära, riven saltad gurka som fått rinna av, lite wasabi samt kanske tunna, tunna skivor av purjolök som dekoration (ej på bilden)
Lägg upp bresaola-skivornapå ett fat. Recepten på varmrätten och desserten kommer i senare inlägg. Bresaola med parmesan, ruccola, pinjenötter, olivolja och flingsalt
Lägg påbresaolan, strö över pinjenötter och hyvla över parmesan. Familjen H & B och alla ungar skulle komma på fredagsmiddag, ungarna fick köra lite beerpong (utan öl då fast med snacks) medan vi åt förrätt
Lägg upp på en tallrik. Jag tror nog nästan carpaccio är min absoluta favorit som förrätt. Kanske ett litet tips om ni vill göra något gott på torsdag till alla hjärtans dag…♥
Slå på vin och reducera till hälften. Slå sedan på grädde och reducera tills en tredjedel återstår. Skiva laxen tunt och lägg upp på serveringstallrikarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.