1½ dl
hackad gräslök vattenkrasseSkiva musslorna tunt med en vass kniv. Fördela dem på 4 tallrikar.
1 Skala
grapefrukten med en vass kniv så att det vita för svinner. Skär ut hinnfria klyftor. Ta vara på saften. Pressa också ur saften från hinnorna.
1 Hyvla
fänkålen tunt på en mandolin eller med osthyvel.
1 Droppa
½–1 msk grapefruktssaft och olivolja över pilgrims musslorna på varje tallrik. Krydda med salt och grovmald peppar. Lägg på grapefruktsklyftor och strö över chili och gräslök.
1 Toppa
med fänkål och fördela små buketter av vattenkrasse på carpaccion.
Skär lövtunna skivor av laxen och lägg ut på en plan tallrik eller plant fat. Blanda samman en sallad på fint riven parmesan, citronskal och kapris och fördela över laxen
Det går lika bra att använda sig av prosciutto eller bresalo till carpaccion. Hemmagjord pesto imponerar alltid men är ju faktiskt bara att slänga ihop på några minuter i mixern
Krydda pilgrimsmusslorna med salt och peppar på båda sidorna. Häll på vinet och vinägern och låt koka sakta tills endast några matskedar vätska återstår
Tur att jag provade på den här rätten i alla fall, den blev riktigt god och på köpet ganska vacker. Arrangera vackert på en tallrik, ringla över en pepprig olivolja och pressa över lite citron
Ett knippe knipplök alt schalottenlök eller salladslök 8 pilgrimsmusslor 1 dl vetemjöl till panering 50 g smör smör till stekning Hasselnötter Salt Skala och skiva löken med delar av. 8 pilgrimsmusslor
Se till så att musslorna är torra, lägg dem på hushållspapper. Riv köttet på rivjärn, sätt åt sidan. Häll upp ärtröra på tallrikarna, lägg i musslorna strö det rivna köttet ovanpå, dekorera med persilja och olivolja
Lägg upp sallad på tallrikar och på med musslorna. 4 pilgrimsmusslor. 4 pilgrimsmusslor stekta i smör, en riven vitlök och 1 msk persilja, salt & peppar. 4 pilgrimsmusslor 1 liten vitlöksklyfta
Låt rinna av på hushållspapper. Servera pilgrimsmusslorna med ranchdressing och citronklyftor. Recept av Ylva Porsklev pilgrimsmusslor, färska eller frysta
Smöra toasten med oxmärgen och lägg pilgrimsmusslornapå. Lägg in oxmärgen i ugnen på 220 grader i cirka 15-20 minuter. Stek sist pilgrimsmusslorna i cirka 30-40 sekunder per sida i lite olja, smör och lite fett från pancettan. 4 pilgrimsmusslor. 2 romsäckar från pilgrimsmusslorna. 5 potatisar 1 bit pancetta olja, till stekning smör, till stekning 1 msk kapris, finhackad 3 schalottenlökar 3 kvistar färsk timjan 4 pilgrimsmusslor 2 romsäckar från pilgrimsmusslorna 2 msk grapefruktjuice 2 msk olivolja 2 skivor bröd 2 msk smör 3 dl kalvfond 2 oxmärgar salt och peppar
Lägg hälleflundran på dubbla lager plastfolie, rulla ihop och lägg i frys. Sås på gröna ärtor. Skär hälleflundran i tunna skivor och lägg ut i en cirkel på tallriken, pensla med olivolja
Lägg upp den på en kyld tallrik tillsammans med finriven rättika, inlagd skivad ingefära, riven saltad gurka som fått rinna av, lite wasabi samt kanske tunna, tunna skivor av purjolök som dekoration (ej på bilden)
Slå på vin och reducera till hälften. Slå sedan på grädde och reducera tills en tredjedel återstår. Skiva laxen tunt och lägg upp på serveringstallrikarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.