Carpaccio på pilgrimsmusslor
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 16 stora pilgrimsmusslor
  • 11 blodgrapefrukt
  • 11 litet fänkålsstånd
  • 16 –8 msk olivolja
  • 1 flingsalt
  • 1 svartpeppar, grovmald
  • 1 cirka 4 tsk hackad röd chilifrukt
  • 1½ dl hackad gräslök vattenkrasseSkiva musslorna tunt med en vass kniv. Fördela dem på 4 tallrikar.
  • 1 Skala grapefrukten med en vass kniv så att det vita för­ svinner. Skär ut hinnfria klyftor. Ta vara på saften. Pressa också ur saften från hinnorna.
  • 1 Hyvla fänkålen tunt på en mandolin eller med osthyvel.
  • 1 Droppa ½–1 msk grapefruktssaft och olivolja över pilgrims­ musslorna på varje tallrik. Krydda med salt och grovmald peppar. Lägg på grapefruktsklyftor och strö över chili och gräslök.
  • 1 Toppa med fänkål och fördela små buketter av vattenkrasse på carpaccion.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.