Koka dem för en timme med mitt värme. Tvätta sedan potten och lägga koktfläsk och ingefära och vatten (så mycket som att täcka fläsk) igen och värma upp
Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller i matberedare i omgångar
Här hittar du receptregistret ur Carl Butlers Kokbok samt länkar till de recept jag lagat. Tydligt besläktat med pepparbiffen och höjdaren ”Biff Butler”
4 ca 2 1/2 kg rimmatfläskläggmed ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Koktrimmatfläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkoktfläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras medkokta pantoffler och pipparrotssås
Avnjut med knaperstekt fläsk och en kall öl om du är sån. stekt fläsk. I med gräddmjölken, vispa, vispa. 1 st blomkålshuvud i mindre bitar 3 st morötter i mindre slantar 2 st nävar gröna bönor i bitar 6 dl gräddmjölk (hälften hälften) 3 msk smör 3 msk vetemjöl salt socker svartpeppar Lite malen muskot stekt fläsk
Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller i matberedare i omgångar
Vänd på sidfläsket morgon och kväll i 3 dygn. Nu är det klart 500 gr sidfläsk. Använd salt utan jod om du tänker röka köttet annars får du en besk bismak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.