Lägg ner fläskbiten i grytan, slå över linserna (då det var ospecificerade linser tog jag gröna), kryddorna och löken samt vatten så att det täcker linserna gott och väl
Skiva det rimmade fläsketoch stek i het panna. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna
När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Snabb koll…och…jodå…den fanns med i ”Carl Butlers kokbok. En kokbok och reseskildring där Calle återbesöker favoritplatser, olivodlingar, vingårdar, bagerier och bjuder på de grekiska recept som han älskade
Tydligt besläktat med pepparbiffen och höjdaren ”Biff Butler”. Här hittar du receptregistret ur Carl Butlers Kokbok samt länkar till de recept jag lagat
Jag tog inget salt, buljongen ochfläsket ger soppan tillräcklig sälta. Fräs i smöret tillsammans med det rökta fläsket, som också skurits i små tärningar
TipsTänk på att det är viktigt att använda ekologiska råvaror så att det finns naturliga mjölksyrebakterier på dem och att använda jodfritt salt som inte tar död på de goda bakterierna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.