Så jag testade att göra en klassisk pasta carbonaramedkycklingbaconet och det blev supergott. För ett tag sen så fick jag hem några nyheter från Kronfågel, en av nyheterna var kycklingbacon, vilket dom är först i Sverige med
Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek först baconet tills det blir knaperstekt
Medan pastan kokar knapersteker du bacon i strimlor. Gjorde en pasta carbonara idag utan grädde. Rör samman äggulorna med den rivna parmesanosten i en stor skål
Smörj en ugnsform med smör, varva carbonaran och pastan. Hacka lök, bacon och körsbärstomater, stek dem på medelvärme i en stekpanna och häll sedan över grädden
Garnera med en kvist färsk persilja och äggulan. En favoriträtt från tiden då jag åt pasta. Självklart går det att få till en LCHF-anpassad variant även av denna rätt, jippi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.