Carbonara à la signe
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 paket bacon
  • 11 hackad gul lök
  • 11 –2 finhackade vitlöksklyftor
  • 13 dl mjölk, 3 %
  • 12 dl vispgrädde
  • 11/2 tsk svartpeppar
  • 1400 g pasta, gärna tagliatelle
  • 1 salt
  • 11 äggula
  • 1 riven parmesanost
  • 1 nymalen svartpeppar
  • 1 rucolasallad
  • 12 tomater
  • 14 äggulorSkär bacon i mindre bitar och stek i en stekpanna på medelvärme.
  • 1 Lägg ner hackad lök och vitlök i stekpanna och fräs ytterligare en liten stund.
  • 1 Häll över allt i en traktörpanna och tillsätt mjölk, grädde och svartpeppar. Låt sjuda i 10 minuter under lock. Späd med lite mer mjölk om såsen blir för tjock.
  • 1 Koka upp 3 liter vatten med 2 matskedar salt i en stor kastrull medan såsen puttrar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • 1 Lyft av traktörpannan från värmen när såsen har sjudit färdigt. Häll lite av såsen i en kopp och tillsätt en äggula. Rör om och häll sedan tillbaka i pannan.
  • 1 Häll såsen över pastan i kastrullen och rör om ordentligt.
  • 1 Servera i djupa tallrikar. Strö över riven parmesanost och mal lite extra svartpeppar ovanpå.
  • 1 Garnera med rucolasallad, skurna tomater och en äggula som ligger i ett halvt äggskal.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.