Servera med potatis, hemmagjort mos eller ris och sallad. Kom på att jag måste skynda mig och skriva ner receptet på den här grytan medans jag kommer ihåg hur jag gjorde
Bryn nu köttet på något högre temperatur är medelmåttigt, på alla sidorna så de får fin färg, bryn lite åt gången och lägg upp på tallriken med fläsket
Jag försökte nu följa Madeleines recept (nu vill jag ha applåder och visslingar) bortsett från att jag tillsatte mera vätska och förputtrade köttet en stund, vi är ju en "såsig" familj liksom
Det var en mustig köttgryta som stod på menyn idag. Jag förberedde den redan igår, så den kunde stå och puttra i lugn och ro tills köttet blev riktigt mört
tänkte i alla fall köra viktväktarna så får vi väl se sen. Jag (liksom många andra) har ju som plan att NU börjar mitt nya nyttigare liv, som alltid efter nyår
Servera med fullkornsris eller fullkornspasta och en sallad. Bryn köttet i oljan. Blanda i bitar av svamp och bambuskott, böngroddar, strimlad selleri och morötter
Smaka av med salt och peppar och servera med potatis eller ris, och sallad. Tillsätt 2 skalade och klyftade lökar (gula eller röda), 2 skalade morötter i slantar och 100 g rotselleri i tärningar
Baconet i receptet kan tyckas futtigt men ger det där lilla extra lyftet eftersom du börjar med att steka bacon och sedan köttet i samma panna för att få med alla smaker och som pricken över i
rödvinssås (finns här). Visst, Alla hjärtans dag kanske är lite klyschigt och självklart utnyttjar affärerna oss till tusen men det är ju faktiskt kärlekens dag, lite mysigt är det ändå
Jag serverade med jasmin ris och pasta till dem som ville ha det och lite sallad. Smaka av och tillsätt med kryddor, soja eller maizena, ( soja om du vill ha djupare färg, maizenan om du vill ha grytan fylligare) om det behövs
Köttgryta med lingon och persilja (4-6 portioner). Hallojsan,. Grytor – är det något du lagar ofta. Jag gör det gärna så snart jag får tid, och experimenterar gärna med olika smaker, olika typer av kött och roliga tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.